Protecție

ECHIPAMENTELE DE PROTECȚIE ȘI LUCRU STIHL.

FUNCȚIONAL ÎN TOTALITATE. ȘI SIGUR.

În acest articol vom pune accent pe echipamentul de protecție și lucru de la STIHL. Acesta, deși de mulți considerat o investiție fără sens, își dovedește importanța și mai ales necesitatea atunci când se întâmplă accidente. Nu pornim din primele rânduri cu exemple negative sau tragice, doar atâț te rugăm să își imaginezi cum te simți când te-ai tăiat superficial la un deget, sau ți-a căzut ceva pe picior sau, mai rău, ți-a intrat ceva în ochi. Accidentele grave sunt complet nedorite, iar siguranța cu care efectuăm ce ne-am propus, este mai importantă chiar și decât rezultatul obținut.

Mai jos, vei găsi o serie de elemente componente ale echipamentului de protecție și lucru STIHL, duă cum urmează.

 • Îmbrăcăminte de lucru pentru intervenții cu motoferăstrăul
 • Îmbrăcăminte de lucru pentru intervenții cu utilajele
 • Îmbrăcăminte de protecție la intemperii și îmbrăcăminte funcțională
 • Protecție facială, auditivă și a capului, ochelari de protecție și mănuși de lucru

ECHIPAMENTUL DE LUCRU ÎN DETALIU

TEHNICĂ

 • FIBRE HIGH TECH DE CALITATE – materialele dezvoltate în regim propriu pentru o protecție ridicată împotriva spinilor, apei, vântului și frigului – fără compromisuri în privința circulației aerului și confortului în timpul purtării. Certificarea conform Standardului Oeko-Tex 100 confirmă percepția plăcută la nivelul pielii, a materialelor.
 • CONCEPȚIE ELABORATĂ – Îmbrăcămintea funcțională cu răspunsuri inteligente la cerințele utilizatorilor – precum artificii de aerisire cu reglaj individual, țesătură specială robustă în zonele solicitate precum genunchi sau coate sau soluțiile inovatoare pentru aplicații speciale, înregistrate pentru brevetare

CONFORT

 • UȘOR DE ÎNTREȚINUT ȘI CONFORTABILE – Îmbrăcămintea de protecție la tăiere STIHL se poate spăla și la 60 de grade și se poate centrifuga la 400 rpm (max.). În acest fel uleiul și rășina pot fi îndepărtate mai bine. Materialele utilizate se usucă rapid și asigură un confort optim datorită fibrelor elastice. Materialele testate pentru percepția plăcută la nivelul pielii îndeplinesc Standardul Okotex standard 100.
 • GAMĂ LARGĂ DE MĂSURI LA STIHL – Costumele sunt disponibile și în măsuri intermediare și ca execuție la comandă. Se pot alege și forme comode și modelate pe corp. Costumele din clasa superioară se potrivesc foarte bine și pentru femei.

SIGURANȚĂ

 • PROTECȚIE ÎMPOTRIVA TĂIEȘII ȘI CULORI DE AVERTIZARE – Inserțiile de protecție împotriva tăierii , dezvoltate exclusiv oferă o bună protecție chiar și la costumele deosebit de ușoare. Controlate conform vastelor dispoziții interne și testelor periodice efectuate de cele mai severe instituții europene certificate. Aici se adaugă colaborarea strânsă cu furnizorii europeni de mulți ani și auditurile periodice efectuate la aceștia. Procentul mare de portocaliu de semnalizare și elementele reflectorizante asigură vizibilitatea chiar și în condiții de luminozitate defavorabile. Materialele de suprafață oferă o protecție UV ridicată.
 • AUTORIZARE SI TESTE – KWF recomandă clasa 1 de protecție împotriva tăierii. Îmbrăcămintea de protecție împotriva tăierii îndeplinește Regulamentul (EU) 2016/425 și corespunde Categoriei CE3.
Clase de protecție la tăiere conform EN 381Pantaloni de protecție la tăiere și părți de pantaloni (în funcție de model)Bocanci de piele cu protecție la tăiere (în funcție de model)Cizme de cauciuc cu protecție la tăiere (în funcție de model)Jachete de protecție la tăiere (în funcție de model)Mănuși de trotecție la tăiere (în funcție de model)
Nivel de protecție / clasa 0 / ~16 m/s
Nivel de protecție / clasa 1 / ~20 m/s
Nivel de protecție / clasa 2 / ~24 m/s
Nivel de protecție / clasa 3 / ~28 m/s

ÎMBRĂCĂMINTE DE LUCRU PENTRU INTERVENȚII CU MOTOFERĂSTRĂUL

Pentru profesioniști forestieri, pomicultori, proprietari de păduri și terenuri și cei care îți procură singuri lemnul de foc. Pentru protecția optimă în timpul lucrărilor forestiere. Confort plăcut în timpul purtării datorită materialelor inovatoare și a prelucrării atente.

SERIA DE MODELE FUNCTION

Costumele forestiere din seria FUNCTION sunt dezvoltate special pentru începători și utilizatori ocazionali. Acestea oferă o protecție împotriva tăierii testată și diverse soluții practice precum buzunare variate și orificii de ventilare confortabile.

JACHETA FUNCTION UNIVERSAL – Cu procent ridicat de culoare de avertizare pentru o mai bună vizibilitate, material permeabil la aer cu un confort optim în timpul purtării, culoare antracit, negru și portocaliu de avertizare. Două buzunare laterale și un buzunar cu fermoar la nivelul toracelui pentru păstrarea ăn siguranță a smartphone-ului sau setului de prim-ajutor. Libertate de mișcare la umeri și spate, material rezistent la umeri și coate, inserții de aerisire, logo STIHL mare pe spate.

PANTALONI FUNCTION UNIVERSAL – Material permeabil la aer cu un confort ridicat în timpul purtării, culoare antracit, negru si portocaliu de avertizare. Protecție la tăiere testată conform EN 381 – clasa 1, libertate de mișscare în zona șezutului și cracului, protecție la nivelul rinichilor, protecție împotriva spinilor pe ambele părți ale piciorului. Material de aerisire la coapsă.

JACHETĂ FUNCTION ERGO – Din material deosebit de robust pentru o rezistență sporită. Design modern și atractiv. Culoare verde oliv, portocaliu de avertizare și negru, inserții elastice, inserții de aerisire, buzunar de prim-ajutor, două buzunare cu fermoar la piept, întărituri la coate, benzi reflectorizante și procent mare de culoare de avertizare pentru o mai bună vizibilitate, logo mare STIHL pe spate.

PANTALONI CU BETELIE FUNCTION ERGO – Din material deosebit de robust pentru o rezistenta sporită. Design modern și atractiv. Cu protecție la tăiere testată EN 381 – clasa 1, culoare verde oliv, portocaliu de avertizare și negru, inserții elastice, fermoare de aerisire, întărituri la genunchi, benzi reflectorizante pentru p bună vizibilitate, diverse buzunare, două buzunare frontale cu fermoar.

SERIA DE MODELE DYNAMIC

Aveți pretenții ridicate de la echipamentul dvs. Sunteți în fiecare zi în pădure și vă doriți o îmbrăcăminte de lucru care să facă totul împreună cu dvs.? Costumele forestiere din seria DYNAMIC oferă profesioniștilor combinația perfectă dintre durata mare de viață și libertatea de mișcare totală. Combinația dintre materialele rezistente la uzură, preotecția la tăiere testată și inserțiile elastice face totul posibil. Desigur, nu este nevoie să renunțați la amănuntele practice precum buzunare și orificiile de aerisire.

JACHETA DYNAMIC VENT – Jachetă deosebit de ușoară, permeabilă la aer de vară. Culoare portocaliu, negru și kaki, orificii de aerisire, inserții elastice, întărituri la coate, detalii reflectorizante, patru buzunare cu fermoar, un buzunar la interior pentru smartphone, logo STIHL mare pe spate.

PANTALONI DYNAMIC VENT – Pantalon cu betelie deosebit de ușor, permeabil la aer, pentru vară. Cu protecție testată la tăiere EN 381, culoare portocaliu, negru și kaki, orificii de aerisire cu fermoar la coapsă spate, spate elastic, detalii reflectorizante, inserții stretch, întărituri la genunchi, două buzunare frontale cu fermoar, un buzunar cu fermoar la coapsă pentru telefonul mobil, protecție împotriva spinilor și umidității în zona inferioară.

JACHETĂ DYNAMIC – Jachetă cu porțiune mare de semnalizare. Culoare antracit și portocaliu de semnalizare, gulere interioare, adaos pentru un plus de confort la spate, zona cotului întărită și performată, închidere elastică la mână, aerisire bună datorită zonelor speciale de la axilă, patru buzunare practice.

PANTALONI DYNAMIC – Partea din față foarte rezistentă datorită Beaver Extrem. Culoare antracit și portocaliu de semnalizare, partea de la genunchi performată și de două ori mai rezistentă, material care permite respirația pielii și protejează de spini.

SERIA DE MODELE ADVANCE

Costumele forestiere din seria ADVANCE cu protecție împotriva tăierii testată sunt lucrate din fibre hightech deosebit de ușoare, care asigură o greutate mică, o bună circulație a aerului și protecție excepțională împotriva umidității și a frigului. Orificiile de ventilare practice și buzunarele elaborate oferă un confort suplimentar. Pantalonii și jachetele din seria ADVANCE pot fi combinate flexibil între ele.

JACHETA ADVANCE X-SHELL pentru BĂRBAȚI – Potrivite pentru utilizarea pe timp de toamnă – iarnă. Foarte elastică, cu uscare rapidă și călduroasă. Zonele negre sunt hidrofuge și permeabile la aer, zonele colorate sunt impermeabile la apa și permeabile la aer. Buzunar la piept și la interior precum și protecție la frecare în zonele umerilor. Culoare turbă: cu două buzunare laterale. Poate fi combinată foarte bine cu pantalonii de protecție HS Multi-Protect și Protect FS. Culoare portocaliu de avertizare: cu buzunar pe mâneci, paspoaluri reflectorizante și logo STIHL mare pe spate.

JACHETĂ ADVANCE X-VENT pentru BĂRBAȚI – Jachetă forestieră ușoară și care permite respirația corpului, în special recomandată pentru lucrări pe timp de vară sau care solicită activitate fizică susținută. Culoare portocaliu de semnalizare și negru, plasă argintie pe spate, sub brațe și în buzunare pentru aerisire optimă, respinge apa și murdăria, porțiune mare de culoare portocalie, detalii reflectorizante, buzunare multiple – două pe piept și unul la spate, braț și pe interior, protecție pe umeri, logo STIHL mare pe spate.

JACHETĂ ADVANCE X-TREEM pentru BĂRBAȚI – Cu numeroase detalii utile, inserții de material ProElast foarte elastice pentru o libertate de mișcare optimă și o bună circulație a aerului. Culoare negru și portocaliu de semnalizare cu elemente reflectorizante. Posibilitate de fixare pentru protecția împotriva ferăstraielor de mână. Mîneci detașabile, material distanțier la umeri și orificii de aerisire reglabile pentru un climat corporal plăcut. Protecție la frecare datorită punctelor ceramice la coate. Zona exterioară a umerilor cu protecție la frecare DotGrip. Vizibilitate mare datorită procentului mare de portocaliu de avertizare. Două buzunare la piept și câte unul la interior și pe mânecă.

PANTALINI ADVANCE X-TREEM pentru BĂRBAȚI – Cu un confort extrem de ridicat pentru un pantalon cu protecție la tăiere ProElast super elastic pentru o oboseală cât mai mică. Optim pentru curățat și utilizarea profesională în condiții extreme. Culoare negru și portocaliu de avertizare cu elemente reflectorizante, căptușeală moale și cu uscare rapidă la interior. Perfect pentru lucruri în pădure datorită materialelor robuste impermeabile la murdărie și apă în partea anterioară a cracului și în zona șezutului. Protecție împotriva căpușelor datorită unei jambiere foarte permeabile la aer care se îmbină cu încălțămintea Protecție la frecare datorită aplicațiilor cu acoperire ceramică material cu protecție la tăiere AVERTIC Pro Lite ușor și deosebit de permeabil la aer cu protecție la tăiere testată EN 381. Buzunare plate cu fermoar la șold, șezut și coapsă. Orificii de aerisire cu fermoar pentru reglarea climatului corporal. Bretelele fac parte din volumul de livrare.

COMBINAȚIA PERFECTĂ ÎN ORICE SITUAȚIE – Seria de modele ADVANCE oferă un sistem integrat de jachete și pantaloni. Design-ull și funcțiile lor sunt concepute în așa fel încât să se poată combina ușor între ele. Determinant prentu alegere sunt condițiile atmosferice și tipul de utilizare. Costumul ADVANCE X-TREEM își arată forțele cel mai bine ca un tot unitar deoarece a fost realizat special pentru cerințele specifice ale pomicultorilor.

ÎMBRĂCĂMINTE DE LUCRU PENTRU INTERVENȚII CU UTILAJE

Pentru o protecție optimă la întreținerea spațiilor verzi. Confort ridicat. Prelucrare de calitate cu multe atuuri funcționale.

PANTALONI CU PROTECȚIE PENTRU DISPOZITIVE DE TĂIAT TRIPROTECT FS – Cu funcție triplă protecție împotriva șocurilor, spinilor și umidității. Culoare turbă, material de suprafață 65% poliester, 35% bumbac, căptușeală 100% poliester, permeabilitate mare la aer, fermoare de aerisire la coapse în spate, două buzunare cu fermoar la șold, buzunar la șezut și pentru ruletă în partea dreaptă, buzunar la coapsă cu compartiment integrat pentru etelfonul mobil în partea stângă.

PANTALONI DE PROTECȚIE PENTRU FOARFECII DE GARD VIU MULTIPROTECT HS – Ideal pentru lucrul cu foarfecii de gard viu. Culoare turbă, material de suprafață 65% polierster, 35% bumbac, căptușeală 100% poliester, materialul stretch asigură o libertate de mișcare optimă, genunchi și betelie care nu permit trecerea apei, material de suprafață în efect Wash-out, fermoare de aerisire lungi în zona posterioară, pantalon cu posibilitate de scurtare la ¾, protecție în zona rinichilor.

ÎMBRĂCĂMINTE DE PROTECȚIE LA INTEMPERII ȘI FUNCȚIONALĂ

Protejează împotriva ploii, vântului și zăpezii. Îmbrăcăminte funcțională permeabilă la aer, ideală pentru operațiuni solicitante fizic. Se poartă simplu pe sub îmbrăcămintea de protecție la tăiere.

TRICOU FUNCȚIONAL DYNAMIC MAG COOL – Cu imprimeu grafic MS 661 C-M. Material de suprafață 100% poliester, foarte funcțional, transferă umiditatea corpului către exterior, permeabil la aer, cu uscare rapidă, miros neutru. Culori disponibileȘ negru cu imprimeu argintiu / portocaliu de semnalizare cu imprimeu negru.

ÎMBRĂCĂMINTE FUNCȚIONALĂ ADVANCE – Cu motiv brodat în formă de motoferăstrău. Material de suprafață 60% poliester, 34% polyamid, 6% elastan, fibrele conțin un produs pe bază de biocid,  zone tricotate fără cusătură pentru adaptarea la formă și un climat corporal optim, transfer foarte bun de umiditate, uscare rapidă datorită diverselor materiale care resping și absorb apa la interior și exterior, dotare antibacteriană cu ioni de argint.

PROTECȚIE FACIALĂ / AUDITIVĂ ȘI A CAPULUI, OCHELARI DE PROTECȚIE ȘI MĂNUȘI DE LUCRU

Protejarea capului, urechilor și a feței împotriva zgomotelor de motor, șpanului și pietricelelor. În combinații de protecție facială și auditivă cu ajustare individuală. Protecție potrivită pentru urechi, ochi și mâini, în funcție de necesitatea individuală.

CĂȘTI DE PROTECȚIE AUDITIVĂ CONCEPT 23 – Extrem de ușoare, reglabile, pernuțe moi pentru un confort plăcut în timpul purtării. EN 352 / SNR 23 – căști, șine rotative

CĂȘTI DE PROTECȚIE AUDITIVĂ CONCEPT 24 – Extrem de ușoară, reglabilă, pernuțe moi pentru un confort plăcut în timpul purtării. EN 352 / SNR 23 (până la 103 dB(A)) – capsule / bandă rotiroare

CAPSULE DE PROTECȚIE AUDITIVĂ – Din spumă PU de formă conică, cu bune valori izolatoare. Material moale, se adaptează plăcut conductului auditiv, două perechi în cutie. EN 352 / SNR 33 (până la 113 dB(A))

CĂȘTI DE PROTECȚIE DIN SERIA FUNCTION / DYNAMIC / ADVANCE / SPECIAL

FUNCTION BASIC / FUNCTION UNIVERSAL / DYNAMIC SPECIAL / DYNAMIC EXTREM / ADVANCE VENT / ADVANCE X-VENT

PROTECȚIE FACIALĂ / AUDITIVĂ SCURTĂ, CU DISC DIN PLASTIC

 • Cu bandă dublă pentru cap și patru capsule de protecție antifonică EN 166 / EN 352 / SNR 33
 • Cu bandă pentru cap cu căptușeală moale și căști de protecție audutivă. Vizieră mărită, la interior cu acoperire anticondens, protecție suplimentară pentru frunte, EN 166 / EN 352 / SNR 30 (până la 110 dB(A))

PROTECȚIE FACIALĂ / AUDITIVĂ SCURTĂ CU PLASĂ DE NYLON

 • cu bandă de cap dublă și patru capsule de protecție auditivă EN 352 / EN 1731 / SNR 33 (până la 113 dB(A))

OCHELARI DE PROTECȚIE

FUNCTION STANDARD / FUNCTION LIGHT / FUNCTION ASTROSPEC / DYNAMIC CONTRAST / ULTRASONICE (pentru ochelariști)

MĂNUȘI DE PROTECȚIE

FUNCTION UNIVERSAL / FUNCTION DUROGRIP / FUNCTION PROTECT MS (cu protecție la tăiere) / DYNAMIC DURO / DYNAMIC SENSOLIGHT / DYNAMIC VENT / DYNAMIC THERMOVENT / ADVANCE ERGO MS

INDICIU – Niciun echipament de protecție nu poate oferi o protecție absolută împotriva accidentării. De asemenea nu ține locul unei tehnologii de lucru sigure. De aceea respectați neapărat instrucțiunile de utilizare pentru echipamentul de protecție și motounelte precum și normele de prevenire a accidentelor.

Spor la treabă!

Nu uita să ne urmărești periodic, pentru și mai multe sfaturi si idei practice, pentru tine și grădina ta!

AGRONOMO – Plăcerea de a sta în natură!