Construcții

STIHL și puterea acumulatorilor!

Acest articol este destinat în exclusivitate utilajelor cu acumulator din gama STIHL.

În decursul întregii activități, STIHL a investit constant în dezvoltarea utilajelor sale. Le intervale scurte de timp, utilajele sunt tot mai bine optimizate și beneficiau de funcții și opțiuni suplimentare, toate acestea cu scopul de a ușura și de a prelungi munca desfășutată cu ajutor lor. Pe lîngă utilajele cu motoare termice, au venit puternic din spate și cele electrice, fie alimentate la 230V, fie cu acumulatori. Aceștia din urmă reprezintă viitorul, tehnologia lor maturizându-se de la an la an. STIHL a investit masiv în dezvoltarea acumulatorilor și a petrecut ore întregi în perfecționarea și optimizarea uneltelor dedicate celor care vor mobilitate și simplitate în activitățile din gospodărie. Nu e deloc de mirare dacă cei mai pretențioși gospodari aleg un utilaj cu acumulator în detrimentul unuia cu motor termic. Simplitatea, costurile reduse de exploatare, timpii tot mai mari de lucru și utilizarea lor în locuri greu accesibile pot să cântărească mult pe balanța alegerii.

Sistemul compact cu acumulatori. De la STIHL. Gata pentru orice provocare. Ușor, silențios, puternic.

Dacă nu știți despre ce e este vorba, e momentul să descoperiți cel mai eficient și convenabil mod de a întreţine curtea. Tundeți gazonul și gardul viu, eliminați frunzele, tăiați lemne, îngrijiți marginile gazonului. Să obțineți mai multe în gospodărie tocmai a devenit mai ușor. Ușor, silențios și eficient, fiecare utilaj poate fi controlat fără efort, dar este suficient de puternic pentru a face față lucrărilor mai grele de pe lângă casă. Veți fi gata de orice provocare – cu puterea acumulatorilor. De la STIHL.

Cu un singur acumulator, sunteți gata să faceți față provocărilor în grădină.

UN ACUMULATOR PENTRU TOATE UTILIZĂRILE – Spunem asta pentru că STIHL a dezvoltat acumulatorul de schimb, cu încărcare externă și care se fixează în locaşul destinat al utilajului. Este vorba despre acumulatorul din seria AK, conceput cu o formă astfel încât să fie utilizat în fiecare unealtă din sistem. Acumulatorul este UȘOR, de tip LITIU-ION. Acesta are un indicator de nivel de încărcare cu patru LED-uri și este compatibil cu sistemul STIHL COMPACT cu acumulatori.

ACUMULATORUL ESTE FURNIZAT ÎN 3 DIMENSIUNI – Alegeți una dintre cele trei capacități ale acumulatorului – AK10, AK20 sau AK30 – în funcție de cât de mari sunt provocările dvs.ÎNCĂRCĂTORUL STANDARD CU AFIȘAJ LED – Încărcătorul AL 101 este compatibil cu acumulatori STIHL AP și AK și are răcire pasivă a bateriei.

DE CE SĂ ALEGEȚI UNELTE CU ACUMULATOR?

  • Greutate redusă – putere mare
  • Pornire cu buton
  • Fără emisii poluante, mai puțin zgomot
  • Nu este nevoie să urmăriți situația combustibilului

PRODUSELE STIHL SUNT VÂNDUTE NUMAI DE CĂTRE DISTRIBUITORI AUTORIZAȚI – E foarte important de știut că produsele STIHL nu pot fi cumpărate chiar de oriunde. Producătorul german pune foarte mare accent acest aspect, garantând clienţilor STIHL consiliere profesională și service.

PRIMUL MOTOFERĂSTRĂU ELECTRIC – PRODUS ÎN 1927 – Experimentați puterea a peste 90 de ani de inovație. Numele STIHL este reprezentativ pentru tehnologie revoluționară de când a fost fondată compania – de exemplu, atât motoferăstrăul electric produs în 1927 cât și cel mai recent sistem STIHL COMPACT cu acumulatori, sunt pline de idei inovatoare. STIHL este cunoscută dintotdeauna pentru faptul că dezvoltă utilaje pentru profesioniști, cu utilizare în cele mai dificile situații, când eșecul nu este o opțiune. Așa s-au dezvoltat utilajele pentru grădinari – lucrând constant la precizie, durabilitate și utilizarea în siguranță a uneltelor. Cu STIHL, atât profesioniștii cât și grădinarii privați sunt bine echipați pentru orice provocare cu care se confruntă.

Scurtăm povestea și trecem la exemple concrete.  Astfel, să le luăm pe rând.


MOTOFERĂSTRĂU CU ACUMULATOR STIHL MSA 140 C-B

Tehnologia legendară în domeniul motoferăstraielor și puterea acumulatorului, împreună –   motoferăstrăul MSA 140 C, extrem de capabil și manevrabil, este compact, puternic, ușor și extrem de silențios. Este rezultatul a peste 90 de ani de experiență STIHL în proiectarea și dezvoltarea de motoferăstraie pentru silvicultură, agricultură și grădinărit.

PUTERNIC, DAR UȘOR ȘI SILENȚIOS – Tăiați cu ușurință lemne, tufișuri și crengi cu MSA 140 C-B. Lanțul său cu viteză extrem de mare permite mai multe tăieri în mai puțin timp. În pofida puterii sale, utilajul este extrem de ușor și silențios – astfel că nu sunt necesare protecții pentru urechi.

PRECIZIE ELVEȚIANĂ – De decenii, motoferăstraiele STIHL sunt fabricate exclusiv la fabrica de lanțuri  STIHL din Elveția. Lanțurile STIHL funcționează cu precizie și alunecă fără efort prin lemn pentru o tăiere curată.

TENSIONARE RAPIDĂ A LANȚULUI – Tensionați lanțul fără unelte, rotind rotița de reglare. Şina este automat asigurată prin strângerea capacului pinionului.

PERFORMANȚA ACUMULATORULUI – Realizează până la 180 de tăieri cu o singură încărcare (pe baza unor lemne de 10 cm × 10 cm, cu bateria ak 30 și în funcție de condiții)


MAȘINĂ DE TUNS IARBA CU ACUMULATOR STIHL RMA 339 C

UN GAZON FRUMOS, TĂIAT CURAT – Această mașină de tuns iarba cu acumulator din Sistemul STIHL COMPACT este concepută pentru a tunde gazonul în mod convenabil pe suprafeţe mici și mijlocii. Fără un cablu care să vă împiedice și prin designul său ușor și compact, vă permite să o manevrați cu ușurință.

DURATĂ DE VIAȚĂ A ACUMULATORULUI ȘI TĂIERE OPTIMIZATĂ – Lamele optimizate ridică iarba înainte de tăiere, utilizând cel mai eficient posibil energia acumulatorului.

MÂNER INTELIGENT, GHIDARE EXCELENTĂ – Mânerul mono-confort al RMA 339 C este o caracteristică unică. Aceasta face foarte ușoară demontarea kit-ului de colectare iarbă. Mânerul este pliabil și poate fi reglat pentru înălțimea dvs., dar este rezistent și permite o ghidare excelentă.

CHIAR MAI MULTĂ ÎNGRIJIRE PENTRU GAZONUL DVS. – Cu setul opțional de răspândire, constând într-un dispozitiv de răspândire și o inserţie multiplă, puteți etanșa setul de tundere și permite ierbii proaspăt tăiate să fie distribuită foarte fin peste gazon ca un îngrășământ gratuit, natural și bogat în nutrienți.

UN KIT DE COLECTARE PENTRU IARBĂ, PLIN DE IDEI BUNE – Recipientul inovator pentru iarbă este prevăzut cu un mecanism de pliere care îl face foarte ușor de deschis și golit. Curentul de aer produs în timpul tunderii suflă iarba tăiată în recipient și asigură că acesta este umplut până sus. Un indicator de nivel pe recipientul pentru iarbă semnalizează când trebuie golit acesta.

PERFORMANȚA ACUMULATORULUI – Tunde până la 400 m² CU O SINGURĂ ÎNCĂRCARE (cu acumulatorul AK 30 și în funcție de condiții)


MOTOCOASĂ CU ACUMULATOR STIHL FSA 56/57

PUTERE, CONTROL ȘI ECHILIBRU PERFECT – Lucrați puternic și precis cu această motocoasă cu acumulator de la STIHL. Greutatea sa redusă o face ușor de manevrat pentru o tăiere precisă. La fel de impresionantă, funcționarea sa silențioasă înseamnă că nu sunt necesare protecţii auditive– dar este suficient de puternică pentru lucrări dificile la gazon.

PUTERE SILENȚIOASĂ – FSA 56/57 oferă o performanță impresionantă de tundere, dar este atât de silențioasă, încât nu aveți nevoie de protecție auditivă.

COMPLET REGLABILĂ PENTRU CONTROL OPTIM – Cu tijă reglabil și mâner circular, FSA 56/57* este perfect echilibrată și poate fi adaptată la înălțimea dvs. și la lucrarea pe care o aveţi de făcut. Astfel, chiar și zonele dificile din grădină pot fi abordate cu ușurință.

REGLARE ȘI ÎNTREȚINERE SIMPLE – Indiferent că este vorba de reglarea liniei de tăiere, de extinderea axului cu apăsarea unui buton sau încărcarea bateriei, totul se face fără efort cu motocoasa FSA 56/57* cu acumulator.

PERFORMANȚA ACUMULATORULUI – Tunde până la 1,500 m de margine de gazon sau 300 m² de iarbă CU O SINGURĂ ÎNCĂRCARE (cu acumulatorul AK 30 și în funcție de condiții)


SUFLANTĂ CU ACUMULATOR STIHL BGA 56/57

DESCHIZÂND DRUMUL – Excepțional de puternic, silențios și simplu de utilizat– BGA 56/57* este un utilaj puternic și ușor care rezolvă cu ușurință curățarea frunzelor și resturilor vegetale.

CURĂȚAȚI ÎN MOD CONFORTABIL – Curățați gazonul, terasa sau drumul de acces de frunze, iarbă, resturi vegetale și reziduuri, mai confortabil. BGA 56/57* este bine echilibrată și are mâner învelit în cauciuc pentru manevrare sigură și convenabilă.

PUTERNICĂ DAR SILENȚIOASĂ – Puterea de suflare a BGA 56/57* este foarte impresionantă, ca și sunetul emis – suflanta este atât de silențioasă, încât nu aveți nevoie de protecţii auditive și nu ar trebui să deranjeze vecinii.

REGLAȚI INSTANTANEU – BGA 56/57 poate fi reglată pentru înălțimea dvs. sau lucrarea respectivă, cu trei setări disponibile. Aceasta previne pierderea inutilă a puterii de suflare dacă utilajul este ținut prea departe de sol.

PERFORMANȚA ACUMULATORULUI – Curăță până la 900 m² de frunze CU O SINGURĂ ÎNCĂRCARE (cu acumulatorul AK 30 și în funcție de condiții)


FOARFECE PENTRU GARD VIU, CU ACUMULATOR STIHL HSA 56

TĂIEREA PERFECTĂ – UȘOR CA GREUTATE, PUTERNIC CA REZULTATE – HSA 56 se utilizează fără efort. Greutatea sa redusă vă permite să lucrați surprinzător de ușor, dându-vă libertatea de a vă modela gardul viu după cum doriți.

REZOLVĂ CU UȘURINȚĂ GARDUL VIU – Surprinzător de ușor la 2,9 kg (fără baterie) și cu vibrații reduse, HSA 56 este ușor de manevrat.

PUTERE SIGURĂ ȘI SILENȚIOASĂ – Oferă protecția mâinilor și o oprire directă când este eliberat butonul de acționare. Este sigur chiar și pentru urechi. Este atât de silențios încât nu este nevoie de protecție auditivă.

TEHNOLOGIA CUŢITELOR STIHL – PENTRU PERFORMANȚĂ DE TĂIERE IMPRESIONANTĂ – Cuţit în formă de picătură, cu un singur tăiș, oferă forța de tăiere exact acolo unde este nevoie, ducând la un finisaj perfect.

PERFORMANȚA ACUMULATORILOR – Tunde până la 420 m² CU O SINGURĂ ÎNCĂRCARE (cu acumulatorul AK 30 și în funcție de condiții)


Desigur, gama STIHL nu se limitează doar la utilajele menționate mai sus.

SISTEMUL COMBINAT CU ACUMULATOR STIHL KMA 135

Robust și puternic, fără fir, cu un design contemporan și cu un slot pentru baterie AP. Pentru lucrul în medii sensibile la zgomot. Utilizare versatilă datorită gamei largi de aceesorii compatibile. Mâner de control ergonomic cu preselecție a vitezei pe trei niveluri și afișaj LED, precum și control de viteză infinit variabil, mâner buclă și filtru de aer pentru o durată lungă de viață.


FIERĂSTRAU CU ACUMULATOR STIHL GTA 26

Este un ajutor excelent în curte, pentru întreținere și curățare copaci, dar se poate folosi și în atelierul de tâmplărie, în mica producție de mobilier, în ateliere și studiouri de artă și oricunde aveți nevoie de un ferăstrău puternic, fiabil, fără fir, care nu degajă noxe. Nu te lăa păcălit de dimensiunile sale. Este puternic și încorporează atât experiența STIHL de lucru cu lemnul, cât și puterea acumulatorilor STIHL, de tip A52.


FOARFECĂ DE GARD VIU, CU ACUMULATOR STIHL HSA 26

Este ediția cea mai nouă a foarfecelor pentru gard viu și arbuști, pe acumulatori, de la STIHL. Pentru că HSA 25 a fost un succes, acum este rândul noului HSA 26 să preia treburile din grădină! Iar când este vorba despre toaletarea rapidă și eficientă a arbuștilor și a gardului viu ornamental, orientează-te fără ezitare către HSA 26. Este un utilaj ușor, nezgomotos, fără noxe și are mâner acoperit cu cauciuc pentru prindere sigură.


MAȘINĂ DE DEBITAT CU ACUMULATOR STIHL TSA 230

Prima mașină de debitat, cu acumulator LI-ION, de la STIHL. Ușoară, compactă, ușor de utilizat – toate acestea fac din modelul TSA 230 un utilaj de nelipsit în orice fel de situație. Motor fiabil EC cu disc de 230 mm, poate tăia până la adâncimi de 70 mm. Utilizat cu acumulatorul adecvat poate avea un timp de tăiere între 8 și 70 min, în funcție de materialul debitat.


FOARFECĂ CU ACUMULATOR STIHL ASA 85

Este o foarfecă de mână puternicp, pentru tăiat crengi, cu un design ergonomic care permite o utilizare ușoară și versatilă. ASA 85 are un unghi de deschidere al fălcilor tăietoare care poate fi reglat electronic și care poate tăia crengi cu diametrul de până la 45 mm. Poate fi operată atât cu mâna stângă cât și cu cea dreaptă și este compatibilă cu toți acumulatorii STIHL AP 100, AP 200 și AP 300. Poate fi utilizată cu succes în livezi, plantații de măslini, viticultură, pepiniere sau zone publice precum parcuri și grădini. Utilizatorii beneficiază de semnale acustice care indică starea produsului, de o carcasă realizată din aluminiu, cu durată de viață lungă, dar și de un sistem tip rucsac pentru transportul unității de comandă și a acumulatorului.


Cum am specificat la începutul acestui articol, STIHL este un jucător puternic pe piață atunci când vine vorba de utilajele cu acumulatori și face eforturi și investiții mari în acest capitol, totul cu scopul de a oferi cât mai multă flexibilitate și simplitate în munca efectuată. Tu ce alegi din gama cu acumulatori STIHL?

Spor la treabă!

Nu uita să ne urmărești periodic, pentru și mai multe sfaturi si idei practice, pentru tine și grădina ta!

AGRONOMO – Plăcerea de a sta în natură!