Descriere
Drojdie rezistenta la rece (7°C), recomandat pentru fermentarea mustului din struguri albi sau rosii, a borhotului pentru tuica si in cazul opririi fermentatiei. Ofera rezultate excelente, imbunatateste aroma vinurilor este folosita pe scara larga in Bordeaux si Burgundia (Franta).
Dozare/administrare:
- In conditii optime: 20gr/hl
- In cazul fructelor afectate de mucegai: 30-40gr/hl
- In cazul opririi fermenatiei: 50gr/hl
Instructiuni de folosire:
- Preparare: se dizolva 20gr de drojdie in 200ml de apa calda de 35-40 °C, dupa care se lasa in repaus 15 minute. Intre timp se amesteca de cateva ori. Pentru a mentine temperatura amestecului este recomandat imersarea in baie de apa la temperatura de ~40 °C.
- Omogenizare: dupa 15 minute, se amesteca cu o parte a mustului astfel incat temperatura amestecului obtinut sa nu scada mai mult de 8 °C. Lasam cateva minute, dupa care se repeta procedura pana ce diferenta de temperatura intre MUST si AMESTEC nu este mai mare de 4 °C.
Gramaj: 20gr