Politica de protectie a datelor


Cuprins

  1. Preambul
  2. Servicii de la parti terte
  3. Cine suntem noi?
  4. Cine sunteti dumneavoastra?
  5. Principii de prelucrare a datelor
  6. Schimbari
  7. Intrebari si solicitari
  8. Prelucrarea datelor cu caracter personal

8.1. Informatiile dumneavoastra.

8.2. Ce fel de informatii colectam despre dumneavoastra?

8.3. De ce colectam aceste informatii?

8.4. De unde obtinem datele despre dumneavoastra?

8.4. Care este temeiul legal pentru prelucrare al datelor?

8.5. Cat timp stocam datele?

8.6. Cum partajam informatiile dumneavoastra cu ceilalti?

  1. Marketing

9.1. Ce fel de date colectam pentru marketing?

9.2. Parteneri de marketing

9.3. Cum puteti renunta la operatiunile de marketing direct?

  1. Care sunt drepturile dumneavoastra?
  2. Securitatea datelor cu caracter personal
  3. Inexistenta unui proces decizional automatizat
  4. Semnificatia termenilor folositi
  5. Introducere

Noi, S.C. P.C.A.V. S.R.L., , tratam cu seriozitate protectia datelor dumneavoastra si dorim sa va simtiti confortabil atunci cand ne vizitati la sediile noastre. Protectia confidentialitatii cu privire la colectarea, prelucrarea si utilizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta o preocupare importanta pentru noi, de care tinem cont cu mare atentie in procesele noastre economice, respectand, desigur, toate cerintele legale. Nu oferim informatii unor parti terte fara a te informa. Nu luam decizii exclusiv automate cu impact semnificativ asupra dumneavoastra. Aceste informatii sunt importante. Speram sa le cititi cu atentie. 

Cand intrati intr-o relatie de orice fel cu noi, ne incredintati informatiile dumneavoastra. Aceste informatii prezentate in acest document denumit in continuare „Politica de confidentialitate” sunt importante. Va recomandam sa le cititi cu atentie.

Scopul acestei Politici de confidentialitate este va explice ce date prelucram (colectam, utilizam, partajam), de ce le prelucram, in ce modalitate le prelucram, care sunt drepturile dumneavoastra in temeiul GDPR si modalitatea in care va puteti exercita aceste drepturi. In colectarea acestor informatii, noi actionam in calitate de operator si, prin lege, suntem obligati sa va furnizam aceste informatii.

Prin vizitarea site-ului nostru, achizitionarea unui bun sau serviciu sau prin interactiunea cu noi prin orice mijloc si/sau prin intermediul oricarui canal de comunicare (e-mail, telefon, retele de socializare etc), va informam ca vom prelucra datele dumneavoastra in acord cu aceasta Politica de confidentialitate, inclusiv la utilizarea datelor dumneavoastra in scopuri publicitare sau de marketing, in conditiile descrise mai jos in sectiunile dedicate Marketing-ului si Publicitatii. Daca nu sunteti de acord cu cele descrise in prezenta Politica de Confidentialitate, va rugam sa nu utilizati platforma sau serviciile noastre.

  1. Servicii de la terte parti

Aceasta Politica de confidentialitate nu acopera aplicatiile si site-urile altor terti la care puteti ajunge prin accesarea link-urilor de pe site-ul nostru. Acest lucru excedeaza controlului nostru. Va incurajam sa examinati Politica de confidentialitate de pe orice site si/sau aplicatie inainte de a furniza date personale. De asemenea politica noastra nu acopera si nu include politicile de prelucrare a datelor oferite de terte parti la care puteti ajunge cand folositi serviciile noastre.

  1. Cine suntem noi?

Operatorul care proceseaza datele cu caracter personal este:

S.C. P.C.A.V. S.R.L.,

Str. Petru Rareș, Nr.109, Arad, jud. Arad, Romania

C.U.I. RO6336175

  1. REG. COM.: J2/1282/94

office@agronomo.ro

Puteti contacta persoana responsabila cu protectia datelor la adresa de email: protectiadatelor@agronomo.ro

  1. Cine sunteti dumneavoastra?

Potrivit legislatiei, dumneavoastra, persoana fizica beneficiara a serviciilor noastre sau persoana aflata intr-o relatie de orice fel cu compania noastra, sunteti o „persoana vizata”, adica o persoana fizica identificata sau identificabila. Pentru a fi complet transparenti in privinta prelucrarii de date si pentru a va permite sa va exercitati cu usurinta, in orice moment, drepturile, am implementat masuri pentru a facilita comunicarea dintre noi, operatorul de date si dumneavoastra, persoana vizata.

  1. Principii de prelucrare a datelor

Protectia informatiilor dumneavoastra personale este foarte importanta pentru noi. De aceea, ne-am luat angajamentul sa respectam legislatia europeana si nationala privind protectia datelor cu caracter personal, in special Regulamentul (EU) 679/2016, cunoscut si sub denumirea de GDPR si urmatoarele principii:

Legalitate, echitate si transparenta

Prelucram datele dumneavoastra legal si corect. Suntem intotdeauna transparenti in privinta informatiilor pe care utilizam, iar dumneavoastra sunteti informat corespunzator.

Controlul va apartine

In limitele legii, va oferim posibilitatea de examina, modifica, sterge datele personale pe care le-ati impartasit cu noi si de a va exercita celelalte drepturi. Pentru mai multe informatii, accesati Sectiunile 7, 10 si 11 din prezentul document.

Integritatea datelor si limitarea scopului

Utilizam datele numai in scopurile descrise la momentul colectarii sau in noi scopuri compatibile cu cele initiale. In toate cazurile, scopurile noastre sunt compatibile cu legislatia. Luam masuri rezonabile pentru a ne asigura ca datele personale sunt corecte, complete si actualizate.

Securitate

Am implementat masuri rezonabile de securitate si criptare, astfel incat sa va protejam cat mai bine informatiile personale. Cu toate acestea, retineti faptul ca niciun site web, nici o aplicatie si nici o conexiune la internet nu este complet sigura.

  1. Schimbari

Putem schimba aceasta Politica de confidentialitate in orice moment. Toate actualizarile si modificarile prezentei Politici sunt valabile imediat dupa notificare, pe care o vom realiza prin afisare pe site si/sau notificare pe e-mail.

  1. Intrebari si solicitari

Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor dvs sau doriti sa va exercitati drepturile legale in legatura cu datele pe care le detinem sau daca aveti ingrijorari cu privire la modul in care tratam orice problema de confidentialitate, ne puteti scrie la adresa de e-mail: protectiadatelor@agronomo.ro

  1. Ce inseamna prelucrarea datelor

“Prelucrare” inseamna orice operaţiune sau set de operaţiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziţie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricţionarea, stergerea sau distrugerea.

8.1. Ce fel de informatii colectam despre dumneavoastra

In situatia in care veti beneficia de serviciile noastre, se vor colecta date pentru a putea intorcmi documente contractuale sau contabile cu dumneavoastra:

  • Date de contact: nume, adresa, numar de telefon, adresa de email;
  • Date de facturate: cont, banca;
  • Semnatura;
  • Cod unic client;
  • Istoric client;
  • Corespondenta in format tiparit sau electronic.

Atunci cand lasati un produs pentru a fi reparat sau inlocuit vom colecta date pentru a menti evidenta operatiunilor efectuate (de regula pe fisa de produs tiparita si electronica):

  • Date de contact: nume, adresa;
  • Date jurnalizare a operatiunilor: data, ora, operator, operatiune.

In anumite situatii aparte, se vor colecta informatii de natura medicala precum si anumite informatii de plata (datele de pe card), care insa vor fi stocate de partenerii nostri procesatori intr-un mod pe care noi nu il putem citi si nu putem avea acces la respectivele date. Noi vom fi doar informati daca achizitia a fost efectuata cu succes. Datele cu caracter personal pe care le colectam cu ocazia achizitionarii de produse sau servicii de la noi pot fi:

  • Date de contact: nume, adresa, varsta;
  • Cod operatiune de plata;
  • Indicator online – cod digital care identifica in mod unic un client in sistemele noastre de evidenta electronice;
  • Date care apar in documente contractuale si contabile;
  • Semnatura.

Atunci cand doriti sa va exercitati drepturile privind datele cu caracter personal, vom inregistra cererile si modul cum se solutioneaza (atentie: vom verifica identitatea dumneavoastra, dar nu vom stoca numere unice nationale):

  • Date de contact: nume, adresa, telefon, email;
  • Date de jurnalizare: tip cerere, operator, solutie;
  • Semnatura.

Daca vizitati punctele noastre de lucru, vom prelucra imaginea dumneavoastra, in scopul legitim de a proteja bunurile societatii si de a asigura securitatea personala.

Atunci cand navigati pe site-ul nostru, cand ne transmiteti o solicitare pe e-mail sau ne contactati in orice alt scop si pe orice alt canal de comunicare, ne puteti comunica urmatoarele date personale, pe care le colectam direct de la dumneavoastra sau din alte surse, cum ar fi:

  • Numele si prenumele;
  • Adresa de e-mail;
  • Numarul de telefon.

Pe langa informatiile indicate mai sus, este posibil sa colectam si urmatoarele informatii, in functie de circumstante:

  • Modul in care interactionati cu site-ul nostru sau cu reclamele (de exemplu, informatii despre cum si cand ne accesati site-ul sau ce dispozitiv folositi pentru a accesa site-ul);
  • Informatii furnizate atunci cand completati formulare sau chestionare;
  • Continutul mesajelor trimise prin sisteme de mesagerie si e-mail;
  • Interactiunile dintre dumneavoastra si noi pe retelele de socializare (de exemplu, aprecieri, distribuiri, comentarii);
  • Informatii pe care le colectam despre dumneavoastra de la alte companii din grup sau terte care au obtinut consimtamantul dumneavoastra sau au alt drept legal de a partaja aceste informatii cu noi (inclusiv parteneri/platforme de publicare sau de publicitate si agregatori de date care au obtinut dreptul respectiv);
  • Adresa IP;
  • Navigatorul de internet;
  • Locatia;
  • Paginile web pe care le accesati pe site-ul nostru;
  • Informatii provenite din utilizarea cookie-urilor.

In situatia in care sunteti angajati (fosti, actuali sau viitori), se vor colecta anumite informatii care tin de executarea contractului de munca. Acestea pot fi cu titlu exemplificativ

  • Numele si prenumele;
  • Date de contact (adresa, numar de telefon, adresa de email);
  • Date financiare (cont bancar);
  • Date privind persoanele in intretinere;
  • Diferite inscrisuri in original sau copie (adeverinte de vechime, de concedii, de salar, situatii medicale, persoane in intretinere, situatie familiara, carte de munca, fise de evaluare, cv-uri, diferite cereri, delegatii, pontaj, note de informare si procese verbale, documente interne, documente de angajare), indicativ salariat;
  • Semnatura.

Pentru serviciile de marketing se vor colecta pe baza de consimtamant:

  • Date de contact (email);

8.2. De ce colectam aceste informatii?

Colectam informatiile cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • In vederea incheierii sau executarii unui contract sau comenzi dintre dumneavoastra si noi;
  • Pentru a va raspunde la intrebari si solicitari si a va furniza serviciul de asistenta clienti;
  • In scop de marketing, insa doar in situatia in care avem consimtamantul dumneavoastra prealabil sau cand exista o exceptie legala de la obtinerea consimtamantului;
  • Pentru a oferi si imbunatati serviciile si produsele pe care le oferim;
  • Pentru a diagnostica sau a remedia probleme tehnice;
  • Pentru a ne apara impotriva atacurilor cibernetice;
  • Pentru crearea si/sau mentenanta conturilor;
  • Pentru a ne conforma legislatiei, ca de exemplu conformarea cu legislatia fiscala care ne obliga sa pastram documentele contabile pe o perioada de 10 ani, sau legea arhivelor care ne obliga sa pastram documentele salariatilor pe o perioada de 50 de ani.;
  • Pentru constatarea sau revendicarea unui drept in instanta;
  • In scopuri analitice si de cercetare;
  • Pentru desfasurarea promotiilor si a concursurilor;
  • Pentru a preveni infractiunile, inselaciunile sau fraudele;
  • Pentru paza si protectie

8.3. Care este temeiul legal pentru prelucrare?

Putem utiliza urmatoarele temeiuri legale, in functie de cazul concret:

Prelucrarea este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract/comenzi intre dvs si noi

Prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unor obligatii legale (ca de exemplu conformarea cu legislatia fiscala care ne obliga sa pastram documentele contabile pe o perioada de 10 ani sau furnizarea anumitor informatii organelor si institutiilor publice abilitate).

Prelucrarea este necesara in scopul intereselor noastre legitime sau ale altei parti, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele, drepturile sau libertatile dumneavoastra

In situatia in care utilizam interesul legitim, efectuam o analiza a interesului legitim (test de echilibrare) prin intermediul careia putem in balanta interesul nostru si interesele dumneavoastra In situatia in care prevaleaza interesele noastre, vom utiliza interesul legitim. In situatia in care prevaleaza interesele dumneavoastra, nu vom utiliza interesul legitim, iar in masura in care nu reusim sa identificam un alt temei legal corect, nu vom efectua respectiva activitate de prelucrare.

In unele situatii, prelucrarea poate fi necesara pentru a proteja interesele vitale ale dumneavoastra sau ale altei persoane fizice.

Retineti faptul ca obtinerea consimtamantului nu este obligatorie, iar noi vom proceda la obtinerea consimtamantului din partea dumneavoastra doar in situatiile in care nu reusit sa utilizam un alt temei legal.

Consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Cu toate acestea, retineti ca in situatia in care sunteti client al nostru, putem trimite mesaje promotionale (marketing direct) cu privire la bunuri si servicii similare, fara a avea nevoie de consimtamant, in temeiul art. 12 alin. (3) din Legea nr. 506/20014, in anumite situatii specifice reglementate legal.

Insa, in toate cazurile, va puteti opune marketingului direct si/sau va puteti retrage in orice moment consimtamantul prin urmarea instructiunilor de dezabonare („unsubscribe”) din fiecare e-mail sau prin transmiterea unei cereri scrise la adresa de e-mail protectiadatelor@agronomo.ro

In cazul in care folositi un cont in cadrul platformei noastre online, puteti oricand sa solicitati inchiderea acestui cont.

8.4. De unde obtinem datele?

Cele mai multe informatii le colectam direct de la dumneavoastra (de exemplu, prin completarea unui formular de pe site sau la sosirea in sediul nostru). Majoritatea informatiile sunt cele descrise mai sus, dar pot exista situatii in care colectam date de la terti (de exemplu de la parteneri, platforme de publicitate), cum ar fi de exemplu, informatiile privind achizitiile si interesele.

S.C. P.C.A.V. S.R.L.,  prelucreaza de asemenea date cu caracter personal provenite din contractele cu angajatii, precum si cele provenite din contractele cu parteneri si alti furnizori de servicii.

S.C. P.C.A.V. S.R.L.,   nu va colecta sau prelucra date cu caracter personal atunci cand ofera servicii ale societatii informationale direct copiilor cu varsta sub 16 ani – sau sub o varsta mai mica – cu exceptia cazului acordului parintilor, in conformitate cu legislatia locala aplicabila. Daca aflam despre colectarea accidentala a datelor cu caracter personal ale unui copil, vom sterge imediat respectivele date.

8.5. Cat timp stocam datele?

Stocam datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe perioada necesara indeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 10 ani de la incetarea contractului sau ultima interactiune cu noi.

Dupa incetarea perioadei, datele cu caracter personal vor fi distruse sau sterse din sistemele informatice sau transformate in date anonime pentru a fi utilizate in scopuri de cercetare stiintifica, istorica sau statistica.

Datele video obtinute prin folosirea sistemului de supraveghere au o durata de stocare de maxim 30 de zile, care poate fi prelungita in cazul unor solicitari legale.

Datele privind folosirea cookie-urilor instalate prin intermediul website-ului nostru sunt pastrate pe o perioada de maxim 24 de luni.

Retineti faptul ca in anumite situatii expres reglementate, stocam datele pe perioada care ne este impusa de lege.

8.6. Cum partajam informatiile dumneavoastra cu ceilalti?

Putem dezvalui datele dumneavoastra, respectand legea aplicabila, partenerilor de afaceri sau altor terti, atunci cand prelucrarea lor corespunde scopurilor pentru care au fost colectate si atunci cand avem garantii suficiente privind prelucrarea lor legala. Depunem in permanenta eforturi rezonabile pentru a ne asigura ca acesti terti au implementate masuri adecvate de protectie si securitate. Cu acesti terti avem clauze contractuale astfel incat datele dumneavoastra sa fie protejate. In aceste situatii, ne vom asigura ca orice transfer este legitim, avand la baza consimtamantul dumneavoastra sau alt temei juridic.

De exemplu, am putea furniza datele dumneavoastra catre alte companii, precum furnizorii de servicii IT sau telecomunicatii, contabilitate, servicii juridice, furnizori de servicii de transport si curierat si alti terti cu care avem o relatie contractuala. Acesti terti sunt selectati cu o grija deosebita astfel incat datele dumneavoastra sa fie prelucrate doar in scopurile pe care noi le indicam.

De asemenea, am putea partaja datele dumneavoastra catre parteneri de afaceri ca urmare a unui efort comun de a oferi un produs sau un serviciu, avand grija sa va informam in mod specific in acest caz.

Desi putin probabil, am putea vinde in viitor afacerea sau o parte a afacerii, situatie care va include transferul datelor dumneavoastra

Putem transmite datele si altor parti avand consimtamantul sau potrivit instructiunilor dumneavoastra, ca de exemplu, in situatia in care exercitati o cerere de portabilitate.

Vom putea, de asemenea, furniza informatiile dumneavoastra cu caracter personal si catre parchet, politie, instantele judecatoresti si alte organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Pe baza consimtamantului dumneavoastra, putem trasfera anumite date medicale, doctorilor sau cabinetelor stomatologice indicate in mod expres de dumneavoastra.

Ne vom asigura, in limite rezonabile, ca datele dumneavoastra nu parasesc Spatiul Economic European, insa, in masura in care vom transfera date catre state din afara SEE, ne vom asigura, in toate cazurile, ca transferurile sunt legitime, avand la baza consimtamantul tau explicit sau alt temei legal.

  1. Marketing

In masura in care am obtinut consimtamantul dumneavoastra prealabil sau sunteti deja un client al companiei, putem utiliza tehnologii de marketing direct si publicitate tintita, utilizand informatiile colectate despre dumneavoastra cu privire la interese, preferinte, achizitii, varsta, locatie etc. De exemplu, am putea trimite e-mailuri, am putea afisa reclame in interiorul site-ului nostru sau pe social media sau am putea plasa reclame pe site-uri terte, in aplicatii sau pe alte dispozitive conectate la internet.

9.1. Ce fel de date colectam pentru marketing?

In vederea desfasurarii activitatilor de marketing direct sau publicitate targhetata, am putea utiliza urmatoarele informatii:

  • Informatii colectate prin intermediul modulelor cookie si a altor tehnologii similare (locatie, dispozitiv, navigator, varsta etc);
  • Achizitiile dumneavoastra, modul in care ati interactionat cu serviciile noastre si feedback-ul primit din partea dumneavoastra;
  • Varsta, tara, regiunea, sexul;
  • Alte informatii obtinute de la partenerii nostri terti de marketing, informatii pe care le-au obtinut cu acordul dumneavoastra

9.2. Parteneri de marketing

Partenerii nostri de marketing, precum Facebook, Google si/sau alte agentii ne ajuta sa transmitem marketing catre dumneavoastra pe baza informatiilor colectate de ei direct de la dumneavoastra si cu acordul dumneavoastra. In unele cazuri, partajam chiar noi informatii pe care le-am colectat de la dumneavoastra. Ne asiguram, in toate cazurile, ca aceste transferuri sunt legale asa cum am explicat la punctul 8.6.

Partenerii nostri pot plasa reclame cu privire la serviciile si produsele noastre, in functie de datele colectate anterior de la dumneavoastra (interese, preferinte) pe alte site-uri si/sau servicii. De asemenea, partenerii nostri de marketing pot utiliza informatiile colectate despre dumneavoastra pentru a imbunatati serviciile si/sau algoritmii (inclusiv algoritmii bazati pe inteligenta artificiala). Aceasta politica de confidentialitate nu cuprinde informatii cu privire la modalitatea in care va prelucreaza datele partenerii nostri, dar va incurajam sa cititi politica de confidentialitate a partenerilor de marketing pentru mai multe informatii.

9.3. Cum puteti renunta la marketing direct?

Va puteti opune marketingului direct si/sau va puteti retrage in orice moment consimtamantul prin urmarea instructiunilor de dezabonare din fiecare e-mail („unsubscribe” sau „dezabonare”) sau prin transmiterea unei cereri in acest sens la adresa de e-mail protectiadatelor@agronomo.ro

Pentru a dezactiva publicitatea bazata pe interese, va rugam sa consultati in acest sens Politica noastra privind utilizarea modulelor cookie.

  1. Care sunt drepturile dumneavoastra?

Drepturile dumneavoastra conform Regulamentului GDPR sunt urmatoarele:

  • Dreptul de retragere a consimtamantului

Va puteti retrage in orice moment consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor dvs prin prin transmiterea unei cereri in acest sens la adresa de e-mail protectiadatelor@agronomo.ro. Retineti insa ca, in masura in care am identificat un alt temei legal pentru prelucrarea datelor dvs, vom continua sa prelucram datele dumneavoastra in baza acelui temei legal. Noi avem posibilitatea legala sa utilizam unul sau mai multe temeiuri pentru prelucrarea datelor dumneavoastra

  • Dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea datelor dvs
  • Dreptul de acces asupra datelor

Aveti dreptul de a obtine din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatiile prevazute de art. 15 alin. (1) din GDPR.

  • Dreptul de a rectifica datele inexacte sau incomplete

Aveti dreptul de a obtine, din partea noastra, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc.

  • Dreptul de stergere („dreptul de a fi uitat”)

In situatiile prevazute la art. 17 din GDPR, aveti dreptul de a solicita si obtine stergerea datelor cu caracter personal.

  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii

In cazurile prevazute la art. 18 din GDPR, aveti dreptul de a solicita si obtine restrictionarea prelucrarii.

  • Dreptul de a transmite datele pe care le avem despre dumneavoastra catre alt operator („dreptul la portabilitate”)

In cazurile prevazute la art. 20 din GDPR, aveti dreptul de a solicita si obtine portabilitatea datelor.

  • Dreptul de a va opune prelucrarii datelor

In cazurile prevazute la art. 21 din GDPR, aveti dreptul de a va opune prelucarii datelor.

  • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri cu efecte juridice sau cu efecte semnificative similare asupra asupra dumneavoastra
  • Dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea drepturilor si intereselor dumneavoastra
  • Dreptul de o plangere in fata unei Autoritati de Supraveghere

Va rugam sa retineti ca:

  • Va puteti retrage consimtamantul pentru marketing direct in orice moment prin urmarea instructiunilor de dezabonare din fiecare e-mail/sms sau alt mesaj electronic.
  • Daca doriti sa va exercitati drepturile, o puteti face prin transmiterea unei cereri scrise, semnate si datate la adresa de e-mail protectiadatelor@agronomo.ro.
  • Drepturile enumerate mai sus nu sunt absolute. Exista exceptii, de aceea fiecare cerere primite va fi analizata astfel incat sa decidem daca este intemeiata sau nu. In masura in care cererea este intemeiata, va vom facilita exercitarea drepturilor. Daca cererea este neintemeiata, o vom respinge, insa va vom informa asupra motivelor refuzului si asupra drepturilor de a depune o plangere la Autoritatea de Supraveghere si de a va adresa justitiei.
  • Vom incerca sa raspundem solicitarii in termen de o luna. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit in functie de diferite aspect, precum complexitatea cererii, numarul mare de cereri primite sau imposibilitatea de a va identifica intr-un termen util.
  • Daca, desi depunem toate eforturile, nu reusim sa va identificam, iar dumneavoastra nu ne furnizati informatii suplimentare pentru a reusi sa va identificam, nu suntem obligati sa dam curs solicitarii.
  1. Securitatea datelor cu caracter personal

Lucram din greu pentru a proteja clientii nostri, alte persoane ale caror date le prelucram si pe noi insine de accesul neautorizat si de modificarea, divulgarea sau distrugerea neautorizata ale datelor pe care le prelucram.

In special, am implementat urmatoarele masuri tehnice si organizatorice de asigurare a securitatii datelor cu caracter personal:

Politici dedicate.

Adoptam si ne revizuim practicile si politicile de prelucrare a datelor clientilor nostri si ale altor persoane, inclusiv masurile fizice si electronice de securitate, pentru a ne proteja sistemele de acces neautorizat si alte posibile amenintari la securitatea acestora. Verificam constant modul in care aplicam propriile politici de protectie a datelor cu caracter personal si in care respectam legislatia protectiei datelor.

Minimizarea datelor.

Ne-am asigurat ca datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le prelucram sunt limitate la cele care sunt necesare, adecvate si relevante pentru scopurile declarate in aceasta nota.

Restrangerea accesului la date.

Restrangem cu strictete accesul la datele cu caracter personal pe care le prelucram la angajatii, colaboratorii si alte persoane care nevoie sa le acceseze pentru a le putea prelucra pentru noi. Toate aceste companii si persoane fizice sunt supuse unor obligatii stricte de confidentialitate si nu vom ezita sa ii tragem la raspundere si sa incetam colaborarea cu ei in cazul in care nu trateaza protectia datelor dumneavoastra si ale altor persoane cu maxima seriozitate.

Masuri tehnice specifice.

In cadrul S.C. P.C.A.V. S.R.L.,   utilizam tehnologii care sa asigure clientii nostri si alte persoane ca securitatea datelor lor este protejata.

Controlul furnizorilor nostri de servicii. Introducem in contractele cu cei care prelucreaza pentru noi (persoane imputernicite) sau impreuna cu noi (alti operatori – operatori asociati) clauze pentru asigurarea protectiei datelor pe care le prelucram; aceasta protectie merge cel putin pana la minimul impus de legislatie.

Desi luam toate masurile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor dumneavostra, S.C. P.C.A.V. S.R.L.,   nu poate garanta lipsa oricarei incalcari de securitate sau imposibilitatea de penetrare a sistemelor de securitate. In cazul nefericit si putin probabil in care o astfel de incalcare va surveni, vom urma procedurile legale pentru limitarea efectelor si informarea persoanelor vizate.

  1. Inexistenta unui proces decizional automatizat

Respectul nostru pentru datele dumneavoastra include faptul ca le acordam atentia umana necesara, prin intermediul personalului nostru. In conditiile actuale, in calitate de utilizator al serviiilor noastre, nu veti face obiectul unei decizii a noastre bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor dumneavoastra (inclusiv crearea de profiluri) care sa produca efecte juridice cu privire la dumneavoastra sau care sa va afecteze intr-un mod similar intr-o masura semnificativa.

  1. Semnificatia termenilor folositi

Autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal: o autoritate publica independenta care, potrivit legii, are atributii referitoare la supravegherea respectarii legislatiei protectiei datelor cu caracter personal. In Romania, aceasta autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Categorii speciale de date cu caracter personal (date cu caracter personal sensibile/ date sensibile): datele cu caracter personal care: dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate; datele genetice; datele biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice; datele privind sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala a unei persoane fizice.

Colaboratori: persoane fizice sau juridice care au incheiat un contract de colaborare cu noi si care presteaza servicii clientilor nostri.

Date cu caracter personal: orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (denumita „persoana vizata”). O persoana fizica este identificabila daca poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume, numar de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identitatii fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale a respectivei persoane. Astfel, de exemplu, in notiunea de date cu caracter personal sunt incluse urmatoarele: numele si prenumele; adresa de domiciliu sau de resedinta; adresa de email; numarul de telefon; codul numeric personal (CNP); diagnosticul stabilit (sunt date sensibile); date genetice (sunt date sensibile); date bimoetrice (sunt date sensibile); date de geolocatie. Categoriile de date cu caracter personal despre dumneavoastra pe care le prelucram sunt enumerate mai sus.

Operator: persoana fizica sau juridica care decide de ce (in ce scop) si cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, raspunderea pentru respectarea legislatiei referitoare la datele cu caracter personal revine in primul rand operatorului. In relatia cu dumneavoastra, noi suntem operatorul, iar dumneavoastra sunteti persoana vizata.

Persoana imputernicita: orice persoana fizica sau juridica care prelucreaza date cu caracter personal in numele operatorului, alta decat angajatii operatorului.

Persoana vizata: persoana fizica la care se refera (careia ii „apartin”) anumite date cu caracter personal. In relatia cu noi (operatorul), dumneavoastra sunteti persoana vizata.

Prelucrare a datelor cu caracter personal: orice operatiune/set de operatiuni efectuata/efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea mijloacelor automatizate; de exemplu: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea respectivelor date cu caracter personal/seturi de date cu caracter personal. Acestea sunt doar exemple. Practic, prelucrarea inseamna orice operatiune asupra datelor cu caracter personal, indiferent daca prin mijloace automate sau manuale.

Stat tert: un stat din afara Uniunii Europene si a Spatiului Economic European.

Declaratie de conformitate

S.C. P.C.A.V. S.R.L.,  declara pe proprie raspundere ca a luat toate masurile pe care le-a considerat necesare cu scopul conformarii cu intructiunile Regulamentului EU 2016/679 (GDPR) privind colectarea, utilizarea si stocarea datelor personale in tarile membre ale Uniunii Europene.

S.C. P.C.A.V. S.R.L.,  certifica faptul ca adera la cerintele de notificare, optiune, transfer, securitate si integritate a datelor, acces si punere in aplicare ale intructiunilor Regulamentului EU 2016/679 (GDPR) privind colectarea, utilizarea si stocarea datelor personale in tarile membre ale Uniunii Europene.

Data 02.03.2020 

Shopping cart

Sign in

No account yet?

Folosim Tehnologii de tip Cookie conform Politicii de cookies in scopul imbunatatirii performantelor website-ului, advertising si pentru analiza si personalizarea navigarii pe website. Prin apasarea butonului de accept sunteti de acord cu instalarea tuturor acestor cookies.