Descriere
Regulacid este un ingrasamant tehnic ce ajuta la scaderea pH-ului apei de irigat si a solurilor cu reactie alcalina.
Mai mult, atunci cand este adaugat in apa de irigare imbunatateste considerabil performanta sistemului de picurare datorita procesului de dizolvare si curatare a duzelor de depunerile de calcar/ingrasaminte/pesticide.
Cand se adauga impreuna cu pesticidele sau cu ingrasamintele in tancul de fertilizare le mareste foarte mult eficacitatea.
Reducerea pH-ului la solurile alcaline utilizate pentru obtinerea de legume este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea optima a plantelor utilizarea REGULACIDconferind urmatoarele avantaje certe:
-Sporeste absorbtia de catre plante a mezo si microelementelor;
-Imbunatateste structura solului;
-Creste eficienta ingrasamintelor si pesticidelor atanci cand este adaugat in tancul de fertilizare;
-Scade considereabil efectele toxice ale solurilor sodic-alcaline;
-Dizolva si indeparteaza depunerile de carbonati de calciu/pesticide/ingrasaminte depuse pe duzele sistemului de picurare crescand eficienta irigarii.
Regulacid poate fi aplicat atat prin sistemele de fertiirigare automatizate (pH-ul solutiei poate fi programat in functie de nivelul dorit) cat si in sistemele clasice neutomatizate de irigare-fertilizare. In cazul irigarii clasice neautomatizate se recomanda adaugarea de 0,1-0,2 L/m3 apa utilizata la fertiirigare. Regulacid poate fi aplicat pe toate tipurile de soluri alcaline in care sunt cultivate legume, vita de vie, pomi fructiferi cat si in culturile hidroponice. Poate fi aplicat in orice moment al ciclului de cultura si se recomanda a fi utilizat saptamanal.
Trioxid de sulf în apă (SO3) 40,0 % g/g, (60,0 % g/v)
Uree si Azot Total (N) 15,0 % g/g, (22,5 % g/v)
Reducerea pH-ului în solurile alcaline implică:
- Creșterea absorbției mezo-oligoelementelor.
- Îmbunătățirea structurii solului.
- Reducerea situațiilor de înfundare a sistemului de picurare prin dizolvarea carbonatului de calciu.
- Reducerea conductivității solurilor saline sodice.
- Creșterea eficienței îngrășămintelor.