Descriere
Caracteristicile Soiului
- Precocitate: semitimpuriu
- Perioada de vegetație: 130 – 140 zile
- Înălțime medie plantă: 240 – 260 cm
- Formă știulete: cilindrico – conic
- Nr. rânduri de boabe/știulete: 16 – 18
- Lungime știulete: 20 – 23 cm
- Conținut proteină: 8,5 – 9,5 %
- Conținut de amidon: 71 – 74 %
- Conținut de grăsimi: 4,4 – 4,8 %
- Mmb: 300 – 340 grame
- Masa hectolitrică: 72 – 74 kg/hl
- Tipul bobului: dentat
- Culoarea bobului: galben
Avantaje
- Toleranța la secetă și arșiță: foarte bună
- Rezistența la tăciunele comun și fuzarioza știuleților: medie – ridicată
- Rezistența la frângere și cădere: medie – ridicată
- Masă vegetativă bogată, recomandat pentru siloz
Producții realizate
- Potențial de producție: > 14.000 kg/ha
- Producții medii realizate în ultimii ani:
- Neirigat: 9.500 – 12.000 kg/ha
- Irigat: 10.800 – 13.500 kg/ha
Utilizare
- Hrana animalelor
- Recomandat pentru furaj și mălai
Recomandări
- Densitate de semănat:
- Neirigat: 55.000 – 65.000 plante/hectar
- Irigat: 65.000 – 70.000 plante/hectar
- Zone de cultură: se cultivă cu succes în toate zonele de câmpie și colinare din România