Descriere
Caracteristicile Soiului
- Precocitate: semitimpuriu
- Perioada de vegetație: 110 – 115 zile
- Înălțime medie plantă: 190 – 220 cm
- Formă știulete: cilindrico – conic
- Nr. rânduri de boabe/știulete: 14 – 16
- Lungime știulete: 19 – 21 cm
- Conținut proteină: 9,5 – 10,3 %
- Conținut de amidon: 69 – 71 %
- Conținut de grăsimi: 4,7 – 4,9 %
- Mmb: 270 – 300 grame
- Masa hectolitrică: > 70 kg/hl
- Tipul bobului: dentat, prismatic
- Culoarea bobului: galben, cu margini galbene-portocalii
Avantaje
- Toleranța la secetă și arșiță: foarte bună
- Rezistența la tăciunele comun și fuzarioza știuleților: ridicată
- Rezistența la frângere și cădere: ridicată
- Pierdere rapidă a apei din bob
Producții realizate
- Potențial de producție: > 13.000 kg/ha
-
Producții medii realizate în ultimii ani:
- Neirigat: 9.300 – 11.000 kg/ha
- Irigat: 10.000 – 12.500 kg/ha
Utilizare
- Consum uman
- Hrana animalelor, recomandat pentru furaj
- Recomandat pentru mălai
Recomandări
-
Densitate de semănat:
- Neirigat: 55.000 – 65.000 plante/hectar
- Irigat: 67.000 – 70.000 plante/hectar
- Zone de cultură recomandate: se cultivă cu succes în toate zonele de câmpie și colinare din România.